Γιατί να εκπαιδεύσω το σκύλο μου;

Συχνές ερωτήσεις & πληροφορίες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι τους οποίους μπορεί κανείς να επικαλεστεί για να εξηγήσει πόσο απαραίτητη είναι η εκπαίδευση των κατοικίδιων σκύλων. Τα σκυλιά είναι διαφορετικά από εμάς. Έχουν τις δικές τους ανάγκες και ένστικτα, και άλλο τρόπο να επικοινωνούν μαζί μας. Όταν παίρνετε ένα κουτάβι ή ένα σκυλί στο σπίτι σας, δεν πρέπει μόνο να το εκπαιδεύσετε ώστε να ταιριάζει με το δικό σας τρόπο ζωής, αλλά πρέπει να προσαρμόσετε και τις δικές σας απαιτήσεις και προσδοκίες στις ικανότητες του σκύλου σας ώστε να γίνει η συμβίωση σας καλύτερη για όλους. Αν δεν εκπαιδεύσετε το σκύλο σας, ίσως στο τέλος να είστε όλοι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την απόφασή σας.

Με τη θετική εκπαίδευση πετυχαίνετε:

Να αντιληφθείτε τις ανάγκες του και αυτός τις δικές σας. Τα σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί με αυτή τη μέθοδο είναι πιο ανεκτικά, αυτό-ελεγχόμενα και αντιδρούν καλύτερα σε απρόβλεπτες ασυνήθιστες καταστάσεις.

Καθώς τα σκυλιά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στο σπίτι πρέπει να μάθουν να προσαρμόσουν την καθημερινότητά τους στις δικές σας προδιαγραφές.

Έτσι το σκυλάκι σας θα έχει καλούς τρόπους και θα μάθει να αντιδρά ανάλογα σε διαφορετικές καταστάσεις.

Πολλές φορές τα σκυλιά συμπεριφέρονται ανάρμοστα. Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε κατανοήσει τις ανάγκες τους. Η θετική εκπαίδευση προλαμβάνει αρνητικές συμπεριφορές, και αν ήδη υπάρχουν, τις αναστρέφει.

Μια σχέση που θα βασίζεται σε αμοιβαία αισθήματα και θα σας κάνει και τους δύο να αισθάνεστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.